Plastic-Free Tuesday

0

Plastic soep. Vogels met plastic in hun buik. Zwerfafval. Meer afval dan zand op het strand. Watervervuiling. Ziekmakende stoffen. Verstoorde hormonen. Sushi met plastic. Verspilling van grondstoffen. Grote problemen waar we met zijn allen iets aan kunnen doen.

Hoe dan? Door één dag per week geen plastic te kopen en weg te gooien. Zo besparen we een hele hoop plastic afval en geven we een signaal af naar producenten, supermarkten en winkels dat we geen plastic willen. 

Hoe meer mensen één dag per week geen plastic kopen en weggooien, hoe groter het effect op milieu, gezondheid en dieren. Daarom heb ik besloten internationaal te gaan. Op Plastic-Free Tuesday verschijnt hier voortaan een blogpost in het Engels. Verder zijn we te vinden op Facebook en Twitter @PlasticFreeTues.

Je kunt helpen door ons te liken en delen op Facebook en ons te volgen op Twitter. Deel jouw Plastic-Free Tuesday met #PlasticFreeTuesday. Vind je het leuk om meer mensen enthousiast te maken voor Plastic-Free Tuesday, stuur dan een berichtje via Facebook, Twitter of email. We zijn op zoek naar bloggers die in het Engels hun plasticvrije dag op de website willen delen. Andere creatieve ideeën voor het verspreiden van Plastic-Free Tuesday zijn ook welkom!

Share.

About Author

Annemieke

In 2013, after reading yet another article about plastic soup, Annemieke started her Dutch blog Plasticminimalism where she documented her small steps towards life with less plastic. To create more awareness about the adverse impacts of our plastic consumption, she launched Plastic-Free Tuesday in spring 2014. She strongly believes that building a better world starts by changing our own behavior. Annemieke is trained in environmental science and policy. She alternates living in the Netherlands, Sweden, the US, and China.

Leave A Reply